Formule 1

Helmut Marko haalt uit naar Lewis Hamilton: "Show van de zielige Hamilton die opeens..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2021 18:15 • Print artikel

Dr. Helmut Marko heeft uitgehaald naar Lewis Hamilton. De Red Bull-consultant vindt dat de F1-coureur van Mercedes juist de controverse rondom het incident tijdens de Grand Prix van Italië met Max Verstappen wil opblazen tot iets groots.

Max Verstappen en Lewis Hamilton Crash F1 Monza

“Het was een normaal race-incident”, blikte Marko terug op de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tegenover de krant Osterreich. “Alle verhalen hierom heen zijn aangebracht door Mercedes. Verstappen was al uit de auto toen Hamilton probeerde zijn auto uit de gravel te halen. De medische auto zag dat ook en reed door. En dan opeens brengt hij de show ten tonele dat de zielige Hamilton opeens geblesseerd is.”

De 78-jarige heeft overigens ook geen goed woord over voor Mercedes-teambaas Toto Wolff. Wolff insinueerde dat het opzet van Verstappen was, door het een ‘tactische overtreding’ te noemen. “Wat een nonsens”, aldus de Red Bull-consultant. “Mercedes was daar te langzaam voor.”

Ook het verhaal dat Mercedes dit jaar zegt geen updates te brengen, verwijst hij naar het land der fabelen: “Ik geloof geen woord van wat ze zeggen. De vijf punten die we voorliggen betekenen helemaal niets. Het gaat gaaf worden tot de laatste race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS