Formule 1

Helmut Marko geeft update over de RB16-B van Max Verstappen: "Het is altijd hetzelfde aan het eind van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 januari 2021 05:09 • Print artikel

MILTON KEYNES - Helmut Marko heeft een update gegeven over de stand van de ontwikkeling van de RB16-B van Red Bull Racing. De adviseur van het Oostenrijkse team en de scout van Max Verstappen zegt dat alles volgens plan verloopt, ondanks de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Red Bull is gevestigd in Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk, maar de productieafdeling kan op volle capaciteit blijven werken. "De coronaproblematiek heeft vooral betrekking op Londen. Wij zitten wat noordelijker", legde Marko uit aan het Duitse Auto, Motor und Sport. "Vertraging heeft zich tot nu toe niet voorgedaan. We liggen goed op schema", zei hij.

De wintertests zijn met tien dagen uitgesteld en verplaatst naar Bahrein, omdat daar ook de seizoensopener plaatsvindt. Het geeft Red Bull wat meer rust. "Het is comfortabeler dat de productie niet onder zo druk staat. Het doel is om het downforce-niveau van eind 2020 te halen." Dat is op aerodynamisch vlak een hele uitdaging, want de regelwijzigingen voor 2021 betekenen een verlies van 20 procent aan downforce.

Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez zal er bij de start van het seizoen naar streven om competitief te zijn en niet direct achterop te raken. In voorgaande jaren is dat steeds mislukt en Marko is daarom voorzichtig in zijn beloftes. Of bijvoorbeeld de verplichte vloerveranderingen in het voordeel van Red Bull kunnen werken? "Elk team, elke technische groep, meldt dat ze op de goede weg zijn. Het is altijd hetzelfde in deze tijd van het jaar."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS