Formule 1

Helmut Marko eist rustigere Max Verstappen: "Dit was echt een no go"

Uitgegeven door Bart • 24 oktober 2020 18:04 • Print artikel

Max Verstappen kwam vrijdag tijdens de tweede vrije training hardhandig in aanraking met de Racing Point van Lance Stroll. Over de boordradio liet de Red Bull-coureur zijn ongenoegen blijken over de actie van de Canadees, maar na een bezoekje aan de stewards bleek dat het om een misverstand ging. Stroll reed namelijk een tweede snelle ronde en dat had Verstappen niet verwacht. De verbale uitbarsting van Verstappen, die door de Formule 1 vakkundig werd weggepiept, viel niet in goede aarde bij Helmut Marko.

Max Verstappen


"Je moet niet vergeten dat Max nog heel jong is en soms lopen zijn emoties te hoog op", aldus Marko bij Sky Deutschland. "We hebben Max verteld dat dit in de toekomst niet meer mag gebeuren. Dit was echt een no go."

Teambaas Christian Horner ging er luchtiger mee op. "Als hij Lance Stroll of Esteban Ocon tegen komt, kan het er wel eens heftiger aan toe gaan. De emoties lopen hoog op en dat zit ook in het karakter van Max. Hij verwachtte dat het anders zou lopen. Je moet niet vergeten dat er veel speelt tijdens zo'n sessie. Sommigen coureurs letten daarbij wat beter op dan anderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS