Formule 1

Helmut Marko doet nog geen uitspraak over titelrace: "Ieder team zal zeggen dat ze op de goede weg zijn"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2021 18:13 • Print artikel

De Formule 1-teams zijn druk in de weer met het bouwen van de 2021 auto. Door het uitstel van de Australische Grand Prix is ook de wintertest tot half maart opgeschoven. Het geeft de productie-afdeling net wat meer tijd om reserveonderdelen klaar te krijgen. De wintertest is dit jaar niet in Barcelona, maar in Bahrein waar ook de eerste Grand Prix verreden gaat worden. Voor de aanvoer van reserveonderdelen is dat logistiek gezien een grotere uitdaging.

Verstappen Helmut Marko


Bij het team van Red Bull zeggen ze dat de ontwikkeling van de RB16B op schema ligt. "De productie heeft wat meer tijd en dat is prettig", aldus Helmut Marko in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. "We proberen het downforce-niveau van eind 2020 te halen. Door de regelwijzigingen voor de vloer verliezen we ongeveer 20 procent downforce. Dat proberen we elders terug te winnen."

Waar Marko de laatste jaren nog wel eens hoog van de toren blies en zich uitsprak over de strijd om de wereldtitel, klinkt het nu voorzichtiger. "Ieder team zal zeggen dat ze op de goede weg zijn. Zo gaat dat ieder jaar. Laten we afwachten tot de wintertest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS