Formule 1

Helmut Marko begrijpt waarom fans Vettel beter vinden dan Hamilton: "Er mag geen twijfel over bestaan dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 november 2020 06:08 • Print artikel

Veel Formule 1-fans hebben Sebastian Vettel in een online verkiezing uitgeroepen tot de beste coureur van zijn generatie. Ondanks dat de Duitser slechts vier wereldtitels heeft en Lewis Hamilton maar liefst zeven wereldtitels in de Formule 1 heeft behaald en daarmee op gelijke hoogte is gekomen met Michael Schumacher. 53 procent van de fans stemden op de voormalig Red Bull F1- en huidig Scuderia Ferrari-coureur. Dit in tegenstelling tot Hamilton die 31 procent van de stemmen kregen. Dr. Helmut Marko kan wel begrijpen waarom de fans voor zijn voormalig pupil gestemd hebben.

F1 Lewis Hamilton en Sebastian Vettel

“Er mag geen twijfel over bestaan dat Lewis Hamilton briljant rijdt”, aldus Marko tegen Auto Bild. “Misschien komt het door het hybride tijdperk. De Mercedes-auto's van Hamilton waren veruit superieur wat betreft alleen al de motorprestatie. Van 2014 tot en met 2016 was Mercedes ook eerste en tweede in het wereldkampioenschap. Ook in 2019 en waarschijnlijk ook dit jaar.”

“Mark Webber kwam nooit voorbij de derde plek, toen Vettel kampioen was. En Sebastian was in staat om twee keer vice-kampioen te worden. Hij was in staat om Bottas in een Mercedes te verslaan, wat echt spreekt voor zijn klasse.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS