Formule 1

Helmut Marko absoluut niet blij met beslissingen: "Voor ons team gelden blijkbaar andere regels dan voor Mercedes"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 6 december 2021 11:29

Red Bull adviseur Helmut Marko heeft na de Grand Prix van Saudi-Arabië hard uitgehaald naar de stewards, omdat hij vindt dat zijn team en Max Verstappen wordt benadeeld door de beslissingen van de racedirectie.

Max Verstappen

Marko begint met de aanrijding tussen de beide kemphanen: "Max wilde Lewis voor laten gaan omdat hij de bocht moest afsnijden. Max verminderde snelheid, maar Lewis ook en reed achterop onze wagen. We kregen daardoor twee sneden in onze achterband en konden niet meer aanvallen", zei Marko tegen het Engelse Autosport.com.

"Als dit nou het enige was, dan konden we ermee leven, maar bij de tweede start liet Hamilton meer dan 10 wagenlengtes afstand vallen. Sebastian Vettel werd hier in Boedapest voor bestraft toen hij dit deed. Lewis Hamilton niet en kon zodoende zijn banden een stuk beter op temperatuur krijgen en houden dan Max"

Max Verstappen

"En in ronde 42 duwt hij Max van de baan. Daar kregen we helemaal geen reactie op, dus ik vind dat wij niet hetzelfde worden behandeld", besloot Helmut Marko.

Max Verstappen kreeg diep in de nacht nog een straf van 10 seconden en twee punten op zijn licentie opgelegd voor de aanrijding met Lewis Hamilton in ronde 37.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS