Formule 1

Helmut Marko: achterstand Red Bull op Mercedes 'een beetje alarmerend'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2021 12:06 • Print artikel

DOHA - Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko blaakt niet bepaald van zelfvertrouwen in de aanloop naar de Grand Prix van Qatar van zondag. Hij noemt de achterstand van Red Bull op rivaal Mercedes 'een beetje alarmerend'.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen klokte zaterdag aan het einde van de shootout 0,455 seconde achter poleman Lewis Hamilton en ook volgens de race-pace-projecties heeft Red Bull een aanzienlijke achterstand op Mercedes.

"De achterstand is een beetje alarmerend", erkende Marko in gesprek met Sky Sports Duitsland. "We verloren aanvankelijk veel in sector 1, maar dat hebben we goedgemaakt. Daarna raakten we achterop in sector 2. Het ging heen en weer. Onze auto is nog nooit zo snel geweest in een enkele ronde."

Verstappens start vanmiddag en de lange afdaling naar bocht 1 van Losail kunnen zijn race, of die van zijn titelrivaal, maken of breken.

De Nederlander kan er niet op rekenen dat Red Bull-teamgenoot Sergio PéErez hem bij de start de helpende hand zal bieden, gezien de lage startpositie van de Mexicaan (P11).

"We blijven positief", zegt de Oostenrijker. "Normaal doen we het veel beter met een volle tank, dus ik hoop dat we er een spannende race van kunnen maken.

"Laten we zien welk tempo Lewis kan rijden. Het zal een moeilijke en zware race worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS