Formule 1

Helmut Marko: 'Vettel had moeten luisteren, dan had hij misschien een betere toekomst gehad'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2021 07:52 • Print artikel

Met één Grand Prix als rijder van Aston Martin achter de rug, lijkt Sebastian Vettels komst naar Aston Martin zijn carrière niet de boost te hebben gegeven die hij graag had gezien. Helmut Marko, de man die al lang zijn mentor is en aan het hoofd staat van Red Bull Racing, betreurt het dat zijn protegé zijn advies niet heeft opgevolgd door te kiezen voor een seizoen-lange pauze.

Sebastian Vettel F1 Aston Martin


In een op Youtube gepubliceerd interview met Formel1.de licht Marko zijn standpunt toe over Vettels teamwissel naar Aston Martin, en de matige resultaten waartoe de coureur ook bij dit team lijkt te zijn aangewezen. "Ik ben van mening dat hij een jaar vrij had moeten nemen", aldus de Oostenrijker.

"Op die manier kan hij de zaken goed op een rijtje zetten en erachter komen wat hij echt wil. Volgend jaar zijn de kansen op de rijdersmarkt veel gunstiger om terug te keren, als hij maar geluisterd had."

De 77-jarige oud-coureur beweert ook dat Vettels keuze voor Aston Martin, een klantenteam van Mercedes, de verkeerde bleek te zijn, omdat de Mercedessen niet als beste team door de veranderingen op het gebied van regelgeving en downforce zijn gekomen. Nu zit hij in de Aston Martin, en dat team lijdt er nu onder, net als Mercedes. De twee auto's zijn vergelijkbaar, en de race in Bahrein was bij lange na niet zoals hij had gewild. Een pauze was beter voor hem geweest, dat had iets in hem kunnen losmaken dat hem mogelijk een betere toekomst had kunnen geven." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS