Formule 1

Helmut Marko: 'Max minstens 0,25s sneller dan Gasly in AT02'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 10:24 • Print artikel

Als Max Verstappen een AlphaTauri-coureur was geweest, dan zou de Nederlander volgens Helmut Marko Pierre Gasly in Bahrein hebben voorbijgestreefd. De opening van de Grand Prix van Bahrein gaf de Honda-coureurs van Red Bull en AlphaTauri veel reden tot optimisme voor het komende seizoen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen pakte de pole voor de race, vier tienden voor Mercedes' Sir Lewis Hamilton aan het einde van Q3, en hoewel de Brit in een spannende strijd met Verstappen als winnaar uit de strijd kwam, bewezen Red Bull en Verstappen niettemin dat ze elkaar op de hielen zitten

Ondertussen kon Gasly bij AlphaTauri in Bahrein de vijfde plaats op de grid veroveren. De Fransman heeft een getroebleerd verleden bij Red Bull. Hij werd gepromoveerd naar het tweede zitje naast Verstappen voor het begin van het seizoen 2019, maar tijdens de zomerstop werd hij teruggestuurd naar Toro Rosso na een reeks tegenvallende prestaties.

En ondanks het feit dat hij zijn eerste racezege pakte tijdens de Grand Prix van Italië van vorig jaar en één van de beste coureurs van dat seizoen bleek te zijn, werd hij niet teruggehaald toen er een zitje voor 2021 beschikbaar kwam. In plaats daarvan zocht Red Bull buiten hun systeem om Sergio Pérez binnen te halen.

Er gaan nog steeds geruchten dat Gasly aan het eind van het huidige seizoen de Red Bull-groep zou kunnen verlaten, waarbij zijn recente kritiek op Red Bull en de manier waarop hij werd behandeld de relatie alleen maar verder onder druk zette.

Marko, de baas van het Red Bull-coureursprogramma, heeft de kwalificatie van Gasly in Bahrein enigszins gedevalueerd door te zeggen dat Verstappen hem met minstens 'tweeënhalve tiende van een seconde' zou hebben overtroffen in dezelfde AT02 van AlphaTauri.

"Ik zou zeggen dat Max zeker twee of drie tienden zou hebben gewonnen in de kwalificatie. Hij zou de tijd van Gasly min tweeënhalve tiende hebben gedaan". zei Marko in een video-interview met Formel1.de en Motorsport.com. "Maar hij zou zeker niet op pole hebben gestaan."

Een botsing met Daniel Ricciardo vroeg in de GP van Bahrein bezorgde Gasly een gebroken voorvleugel en schade aan de vloer, waardoor zijn kans op punten verkeken was.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS