Formule 1

Helmut Marko: "Leclerc is om het zo te zeggen, ontkracht door Sainz! Het dichtst bij Max Verstappen en Lewis Hamilton zit..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 08:00 • Print artikel

Het afgelopen Formule 1-seizoen waren Max Verstappen en Lewis Hamilton een klasse apart. De rest van het veld kon niet in de buurt van het tweetal blijven. Dr. Helmut Marko is er van overtuigd dat zijn Red Bull weer vooraan te vinden gaat zijn in F1 2022, maar dat er altijd wel een onzekerheid blijft.

Max Verstappen versus Lewis Hamilton

“Het verklaarde doel is de wereldkampioenschapstitel, maar met zo’n grote regelverandering weet je het nooit zeker”, aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport. “Mercedes en wij hebben het potentieel, de mensen en continuďteit. Dat spreekt voor een duel op het hoogste niveau. Vooral met Hamilton en Verstappen, geen andere coureur komt in de buurt.”

Als de Oostenrijker dan een coureur moet noemen die zich kan mengen in het titelgevecht, dan is het Lando Norris. Charles Leclerc zit de Red Bull-consultant minder als een gevaar, na de komst van Carlos Sainz. De loftrompet wordt niet direct meer uitgestoken over de Monegask.

“Het dichtst bij hen zit Norris, Leclerc is om het zo te zeggen, ontkracht door Sainz”, is het oordeel van de 78-jarige Oostenrijker. Wat betreft Hamilton denkt Marko dat hij binnen Mercedes een grotere krachtmeting gaat krijgen, nu er een landgenoot aan zijn zijde is gekomen met George Russell. “Russel gaat zeker een grotere uitdaging voor Hamilton zijn”, aldus de Red Bull-consultant. “Gewoon retorisch en politiek, want hij is ook Engels.”

Waarna Marko de kwalificatie van de jonge Brit prijst, maar zegt niet onder de indruk te zijn van de racesnelheid van de coureur. “Hij is ongelofelijk snel in de kwalificatie”, vervolgt de 78-jarige. “In de race daarentegen was het gat naar Latifi niet zo groot. Russell moet zichzelf eerst bewijzen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS