Formule 1

Helmut Marko: "Keihard man-tegen-man duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton"

Uitgegeven door Bart • 30 april 2021 05:05 • Print artikel

De kracht van de huidige Red Bull RB16B en de kwaliteiten van Max Verstappen laten zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton niet onberoerd. Dat concludeert adviseur Helmut Marko naar aanleiding van de laatste Grand Prix in Imola. De 36-jarige Brit maakte een grote fout, maar wist de schade te herstellen met een sterke inhaalrace.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Hamilton en Mercedes hebben de laatste jaren geen constante tegenstand gehad", zo geeft Marko aan in een interview met het Duitse RTL. "Die hebben ze nu wel met een sterke Red Bull en een sterke Max Verstappen. Blijkbaar leidt dat tot een menselijke reactie."

Max Verstappen heeft in de strijd om de wereldtitel een voordeel volgens Marko. "Max is de uitdager die weinig te verliezen heeft. Wat dat betreft heeft de rijstijl van Hamilton in Imola mij wel verrast. Voor mij was het verbazingwekkend dat hij in de eerste bocht zich niet eerder gewonnen gaf. Hij zat aan de buitenkant en kan dat duel nooit meer winnen. Dat toont aan dat Hamilton deze tegenstand niet wil accepteren. Hij verzet zich er fel tegen."

Na de races in Bahrein en Imola weet Marko dat de strijd tussen de twee sterkste coureurs op de grid gaat. "Het gaat wiel-tegen-wiel tussen de twee absolute topcoureurs. Als die twee naast elkaar door een bocht gaan, heeft dat niets meer met tactiek te maken. Dan is het gewoon man tegen man. Voor het publiek is dat geweldig, maar binnen het team nemen de zenuwen dan wel de overhand. Het is een keihard duel."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS