Formule 1

Helmut Marko: "Het zou mooi zijn als AlphaTauri Ferrari zou kunnen verslaan"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2020 11:04 • Print artikel

Ferrari deed met een derde en een vierde plaats in Turkije goede zaken in de strijd bij de constructeurs. De Scuderia verkleinde het gat naar de derde plaats tot 24 punten, maar staat met 130 punten nog wel altijd zesde. Het gat naar de nummer 7 AlphaTauri groeide naar 41 punten, maar Helmut Marko geeft die strijd ook nog niet zo maar op.

Pierre Gasly


Achter AlphaTauri is een gapend gat naar Alfa Romeo dat tot nu toe slechts acht punten verzamelde. "De derde plaats is niet realistisch voor AlphaTauri, maar de onderlinge verschillen met die teams zijn niet zo groot", aldus de Oostenrijk in Kronen Zeitung. "Het zou mooi zijn als we Ferrari zouden kunnen verslaan."

De sterke optredens van AlphaTauri komen volgens Marko vanwege de nauwe samenwerking met het team van Red Bull. "De overwinning van Pierre Gasly en diverse vierde en vijfde plaatsen zijn het resultaat van onze goede samenwerking." Het is nog onzeker welke vier coureurs volgend jaar voor AlphaTauri en Red Bull gaan rijden. Max Verstappen en Gasly zijn zeker, maar het tweede stoeltje is bij beide teams nog niet bevestigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS