Formule 1

Helmut Marko: "Fernando Alonso is de verrassing van het seizoen"

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2022 09:35 • Print artikel

Helmut Marko is onder de indruk van het rijden van Fernando Alonso. Volgens de topman van Red Bull presteert de Spanjaard ook op 41-jarige leeftijd nog als in zijn hoogtijdagen. Als Alonso voor een topteam had gereden, had hij nog altijd om de overwinning kunnen strijden, aldus Marko in een interview met de Oostenrijkse krant Österreich.

Fernando Alonso


"Voor mij is Alonso de verrassing van het seizoen, hij is zo snel", zegt Marko over de Alpine-coureur. "Het is ongelofelijk hoe hij nog altijd racet. Als coureur heeft hij het nog altijd in zich om races te winnen. Het is alleen de vraag of Aston Martin hem komend jaar het juiste pakket daarvoor kan geven."

Marko ging ook in op het aangekondigde afscheid van voormalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel. "Vroeger paste Sebastian uitstekend bij ons DNA, maar nu heeft hij andere prioriteiten. Met deze auto kan hij niet in de buurt van het podium komen. Dan is het logisch dat je conclusies gaat trekken. Als hij zijn hart en ziel er niet meer volledig in kan stoppen, is het beter om niet verder te gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS