Formule 1

Helmut Marko: "Bij de introductie van Max Verstappen's nieuwe auto zal niets belangrijks worden onthuld"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 februari 2022 06:03

Helmut Marko van Red Bull heeft het belang van de introductie van de nieuwe auto van het team gebagatelliseerd en gezegd dat er niets belangrijks zal worden onthuld. De presentatie van Red Bull 's nieuwe auto voor Max Verstappen, de RB18, zal volgens Helmut Marko niet veel designgeheimen prijsgeven. Het team zal op 9 februari hun 2022 F1-auto onthullen, waarmee Max Verstappen zijn coureurskampioenschap voor 2022 wil verdedigen.

Red_Bull_RB18_conceptcar_2022

Geen speciale details
De RB18 zal de eerste auto zijn die door Red Bull is ontworpen die voldoet aan de ingrijpende nieuwe technische voorschriften van de F1. Maar rivaliserende teams moeten hun tijd niet verspillen aan het proberen om details van de RB18 te verzamelen zodra de auto aan het grote publiek is voorgesteld, aangezien Marko uitlegde dat er niets belangrijks in de presentatie zal zijn opgenomen. "De presentatie, die belangrijk is voor fans en sponsors, laat geen speciale details over de auto zien", vertelde Marko aan het Duitse Sport1.

Shakedown nu van tafel?
De RB18 bevindt zich momenteel in de productie- en ontwikkelingsfase terwijl het team zich klaarmaakt om de baan op te gaan tijdens de eerste pre-season test in Barcelona. Marko liet doorschemeren dat de geplande shakedown van de nieuwe auto op Silverstone na de lancering, zoals eerder vermeld door teambaas Christian Horner, mogelijk niet langer deel uitmaakt van de plannen van Red Bull voor de komende weken. "De nieuwe auto zal pas gereed zijn kort voor de start van de tests in Barcelona op 23 februari", zei Marko. "Vanaf dat moment wordt het verder ontwikkeld en krijgt het weer een update voor de eerste race van het seizoen op 20 maart in Bahrein."

Op het laatste moment…
Marko impliceerde verder dat de RB18 pas op het laatste moment klaar zal zijn, en zei dat de ingrijpende wijzigingen in de regels hun effect hebben gehad op de ontwikkeling. "De regels zijn vorig jaar hetzelfde gebleven, dus we hebben besloten om de auto heel vroeg klaar te hebben voor het seizoen 2022", legde hij uit. "Destijds bleek deze beslissing de juiste was, maar nu is het precies het tegenovergestelde. Met de nieuwe regels wil iedereen zo laat mogelijk klaar zijn, ook om niet alles te vroeg te laten zien", aldus een bericht van RacingNews365.com.

Helmut_Marko_en_Max_Verstappen_wereldkampioen_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS