Formule 1

Helmut Marko vol lof over Racing Bulls-duo: "Op deze manier door blijven gaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juni 2024 18:02

Dr. Helmut Marko spreekt complimenteus over Racing Bulls-coureur Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda. De Japanner tekende vorige week een nieuwe deal met het team uit Faenza en is ook volgend jaar verzekerd van een zitje bij het team. Marko is blij met de resultaten die hij ziet bij het zusterteam van Red Bull.

Helmut Marko Racing Bulls

Tsunoda beleeft tot nu toe een erg positief seizoen. Hij scoorde tot nu toe al negentien punten en staat op de tiende positie in het kampioenschap. De veel ervarener Daniel Ricciardo scoorde tot op heden slechts tien punten, aanzienlijk minder dan zijn jongere teamgenoot. Ricciardo scoorde in Canada pas voor de tweede keer dit seizoen punten door als achtste over de eindstreep te komen.

Desondanks is Marko positief gestemd over de gang van zaken bij Racing Bulls. In Speedweek reageert de Oostenrijker zelfs over de kritiek die Daniel Ricciardo te voortduren kreeg: "Ricciardo heeft een goed weekend achter de rug. Misschien werd hij aangespoord door de kritiek van Jacques Villeneuve. Yuki Tsunoda reed 40 rondjes lang op de baan op hetzelfde setje banden, hij toonde slim bandenmanagement. Het was jammer dat hij uiteindelijk toch een foutje heeft gemaakt. Maar bij beide coureurs zat er wel tempo in, dus ze moeten op deze manier door blijven gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS