Formule 1

Helmut Marko verwacht geen Verstappen-feestje op zondag: "Overwinning zal lastig worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 05:01

Max Verstappen vangt de Grand Prix van Spanje zondag af vanaf de tweede positie. In de kwalificatie moest de drievoudig wereldkampioen Lando Norris voor zich dulden. Toch valt er nog genoeg te revancheren voor Verstappen, maar Helmut Marko heeft er een hard hoofd in. De Oostenrijker weet niet zeker op Verstappen wel de favoriet is om de race morgen op zijn naam te schrijven.

Max Verstappen Helmut Marko

Marko voorziet een uitdagende taak voor Verstappen. Tegenover de Duitse afdeling van Sky Sports benadrukte de Oostenrijker dat een overwinning lastig zal worden: "Op basis van de longruns op vrijdag lijkt McLaren duidelijk de favoriet. Maar door de aanpassingen die we hebben doorgevoerd, verwachten we dat we minder last zullen hebben van bandenslijtage."

Marko voorspelt dat de race een tweestopper gaat worden, waarbij de tijd wanneer de coureurs hun pitstop maken bepalend zal zijn voor de uitkomst van de race: "We hopen dat de safety car op het juiste moment verschijnt - of liever helemaal niet.

"Na de derde training wisten we niet eens zeker of we de eerste twee startrijen zouden halen. Uiteindelijk verloren we het van Lando in bocht 4, hoewel we sneller waren in de eerste en derde sector. Gelukkig ging alles de goede kant op."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS