Formule 1

Helmut Marko springt in de bres voor zijn 'kroost': "Een coureur moet emoties hebben"

Niet iedereen valt Sebastian Vettel af na zijn opzettelijke botsing met rivaal Lewis Hamilton in de straten van Baku. Diverse mensen in de paddock wijzen de vinger naar de Formule 1-coureur van Ferrari voor zijn agressieve gedragen op het stratencircuit. Zo haalt de Italiaanse pers uit naar de Duitser, maar zijn voormalige baas Helmut Marko sprint in de bres voor zijn 'kroost'. Vettel werd immer groot gemaakt door de opleiding van Red Bull.



"Vettel verloor zijn geduld", reageert het Italiaanse Gazzetta dello Sport, waaraan Corriere dello Sport toevoegt: "Vettel verloor zijn hoofd als een tiener." Daarentegen is Corriere della Serra van mening dat beide coureurs zich misdroegen in Azerbeidzjan. "De twee sterren gedroegen zich als twee ongedisciplineerde weggebruikers", zo meldt de krant. "Tussen hen, niets gaat meer hetzelfde zijn."

Dr. Helmut Marko, de Red Bull-consultant, die Vettel naar de F1 bracht, staat juist achter zijn voormalig pupil.

"Hamilton gaf Vettel een remtest", reageerde de Oostenrijker. "Vettel werd boos en nam zijn revanche, omdat Mercedes Hamiltons hoofdsteun niet goed had bevestigd, kreeg het recht zijn gelijk." Wat betreft het gedrag van de Ferrari-coureur heeft Marko dan ook het excuus klaar: "Dit gebeurde op een erg lage snelheid, achter de safetycar. En een coureur moet emoties hebben. We moeten blij zijn, omdat we menselijke emoties nodig hebben, geen technocratische regels."

Vergeet hem niet! Speel mee met de extra trekking van de Staatsloterij