Formule 1

Helmut Marko presenteert theorie over Sergio Pérez na 'pijnlijke' Grand Prix van Canada

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2024 17:05

Toen Sergio Pérez er niet in was geslaagd om Q1 in Montreal te halen en een dag later uitviel tijdens de Grand Prix van Canada, die gewonnen werd door Max Verstappen zegt Helmut Marko dat het niet de auto is die Sergio Pérez' problemen veroorzaakt, maar dat het 'meer psychologisch' is.

Helmut Marko Red Bull Racing F1Helmut Marko Red Bull Racing F1

De Mexicaanse coureur, die een week eerder een nieuwe tweejarige verlenging bij Red Bull had getekend, noemde zijn laatste kwalificatie een 'totale ramp' en gaf de schuld aan zijn RB20. "De achterkant was voor mij best lastig. En uiteindelijk betaalde ik de prijs. Ik had gewoon geen grip, ik gleed te veel."

Zijn weekend ging van kwaad tot erger toen hij zondag uitviel toen hij in ronde 53 spinde en daarbij zijn achtervleugel beschadigde. Later kreeg hij een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Spanje nadat de stewards hadden geoordeeld dat hij de rest van die ronde doorreed met een 'aanzienlijk beschadigde auto' die 'verschillende koolstofvezelonderdelen was verloren op de weg terug naar de pits'.

De problemen van Pérez stonden in schril contrast met de prestaties van Max Verstappen. De Nederlander pakte P2 in de kwalificatie, nadat hij de pole-position tijd van George Russell had geëvenaard, maar zijn ronde na de Mercedes-coureur had voltooide. Verstappen won de Grand Prix, zijn zesde overwinning van het seizoen.

Marko: “Het ligt niet aan de auto, dat zie je bij Max. Het is meer psychologisch”, vertelde hij aan ServusTV in Oostenrijk. "Als de omstandigheden veranderen, vindt hij het veel moeilijker. Maar het feit dat het al de derde keer is, is pijnlijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS