Formule 1

Helmut Marko kan na ‘racistische opmerking’ rekenen op Mexicaanse steun: “Hij motiveert zijn coureurs”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 september 2023 05:02

Dr. Helmut Marko kwam de afgelopen weken niet vaak positief in het nieuws. Hij kon na een raciaal getinte opmerking over Red Bull-coureur Sergio Perez rekenen op de nodige kritiek. Marko bood zijn excuses aan en Perez kon er zelfs wel een beetje om gniffelen. Nu kan Marko ook op steun rekenen vanuit Mexico.

Helmut Marko Sergio Perez

Enkele dagen na de Italiaanse Grand Prix ontstond er een grote rel na een uitspraak van Marko. Hij noemde Perez, die in het Noord-Amerikaanse Mexico is geboren, een Zuid-Amerikaan. Ook zei de Oostenrijker dat hij zich door zijn roots moeilijker kalm zou kunnen houden. Deze uitspraken werkten op veel fans als een rode lap op een stier. Toch bleven er ook mensen kalm. Zo ook de Mexicaanse Formule 1-commentator Fernando Tornillo. In gesprek met Esto verdedigt hij de Oostenrijker: "De Mexicaanse fans moeten wat Marko heeft gezegd met een glimlach accepteren. Ze moeten het niet groter maken dan dat het is. Hij provoceert nu eenmaal graag. Wat hij echt doet, is het motiveren van de coureurs. Hij is alleen wel een harde man. Hij doet dit om de coureurs te porren, zodat ze beter presteren. Ik denk dat dit is waarom hij dit over Checo zei."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS