Formule 1

Heeft een weergaloze Max Verstappen zijn tegenstrever Charles Leclerc bijna op de knieën?

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2022 07:15 • Print artikel

De GP van Hongarije is vandaag nog steeds het onderwerp van gesprek en daar valt natuurlijk veel over te praten. De winst van Max Verstappen, het falen van Ferrari en het indrukwekkende Mercedes, het is slechts een selectie van de in het oog springende onderwerpen. Maar wat een geweldige Grand Prix van Hongarije zagen we afgelopen zondag. Max Verstappen kwam de teleurstelling van de kwalificatie teboven en snelde vanaf de tiende startpositie naar de overwinning. In het proces bleef Red Bull kalm en kiemde het de perfecte strategie uit, terwijl Ferrari schutterde en fout op fout stapelde.

Max_Verstappen_op_podium_met_Hamilton_en_Russell

Moeten er koppen rollen?
Daardoor kon Max Verstappen winnen en moest een zwaar teleurgestelde Charles Leclerc het doen met de zesde plek. Een voorsprong van 80 punten voor de Nederlander in de jacht op zijn tweede wereldtitel is het gevolg. Hoe kon het nou toch weer helemaal mis gaan bij de Italianen? Moeten er koppen rollen bij het team uit Maranello? Volgens teambaas Binotto hoeven er geen wijzigingen in het personeelsbestand plaats te vinden. Dus dat komt niet ‘Im Frage’, maar hoe moet het dan wčl verder? Na de zomervakantie weten we het.

Zijn beste F1-Grand Prix?
De zondag blijft echter in het teken staan van racewinnaar Max Verstappen. Hij reed van P10 naar de overwinning. Ondanks dat hij een keer spinde. Een weergaloze race van de Nederlander, die zelf ook ietwat verrast was met het resultaat. Christian Horner overlaadde hem na afloop met loftuitingen en sommigen beweerden dat deze Grand Prix misschien Verstappen’s beste F1-Grand Prix tot nu toe was. Chapeau, Max!

Ferrari_Charles_Leclerc

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS