Formule 1

Heeft Toto Wolff zijn standpunt gewijzigd? "Cadillac en GM, dat is een statement"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2023 18:15

Mercedes AMG F1-teambaas Toto Wolff was altijd kritisch op de komst van Andretti Global naar de Formule 1. De Oostenrijker uitte openlijk zijn twijfel over de toegevoegde waarde voor de koningsklasse van de autosport. Met het partnerschap dat Andretti met Cadillac/General Motors is aangegaan, lijkt het standpunt van de teambaas veranderd te zijn.

Mercedes-teambaas Toto Wolff
Mercedes-teambaas Toto Wolff

“Cadillac en GM, dat is een statement”, aldus Wolff tegen Crash.net. “Zeker, dat ze de krachten bundelen met Andretti is zeker positief. Het geeft een andere invalshoek die al dan niet positief kan zijn voor de F1. Maar niemand zou ooit twijfel hebben aan GM’s of Cadillac’s erfgoed in de motorsport, zeker als wereldwijd autobedrijf.”

Wiiliams_teamboss_James_Vowles
Williams-teambaas James Vowles

James Vowles de oud-strategisch engineer van Mercedes en binnenkort teambaas van Williams, zegt dat het duidelijk moet worden hoe het partnerschap van Cadillac en Andretti de sport kan laten groeien. “We staan altijd open voor de groei van de sport”, legt Vowles uit. “De waarheid achter de sport is dat het meer en meer financieel succesvol wordt. Wie zich bij die omgeving voegt, moet wat meebrengen. Effectief, de groei die gevraagd wordt voor iedereen is om in een betere positie te belanden of tenminste een neutrale positie. Ik denk dat het vanaf de start, vanaf het begin, een statement is. Er zijn veel mooie dingen voor Andretti en Cadillac. Het moet alleen nog goed begrepen worden hoe de sport gaat groeien, op welke manier en wat die groei gaat zijn.”


Andretti_Cadillac_logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS