Formule 1

Heeft Red Bull zichzelf in de eigen voet geschoten: "Mercedes heeft door zege Max in Abu Dhabi nog harder gewerkt"

Uitgegeven door Bart • 20 februari 2021 08:30 • Print artikel

Max Verstappen won in december de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi. Op dat moment was Mercedes al maanden overgeschakeld op de ontwikkeling van de auto van 2021. Daarom wordt bij de eerste race van het jaar in Bahrein opnieuw een verschil tussen beide topteams verwacht. En dan opnieuw in het voordeel van Mercedes uiteraard. Ondanks die vooruitzichten blijft Red Bull pushen om Verstappen een auto te geven waarmee hij races kan winnen.

Max Verstappen Christian Horner


Aangenomen werd dat de reglementen niet veel veranderden, maar volgens Christian Horner is dat op het gebied van de aerodynamica wel degelijk het geval. En dan komt de kracht van Adrian Newey om de hoek kijken. Toch kijkt Horner nog steeds op tegen de power van Mercedes. "Ze hebben in een vroeg stadium publiekelijk vermeld dat ze de ontwikkeling van de 2020 auto hadden stopgezet om aan de auto voor 2021 te werken. In Bahrein zullen we zien wat voor stap zij gemaakt hebben", aldus Horner in een interview met Autosport Magazine.

Horner hoopt dat Verstappen in de RB16B mee kan strijden om de wereldtitel, maar zal alles uit de kast moeten halen om de al 7 jaar durende dominantie te doorbreken. "Mercedes is een machine, maar we hebben al laten zien dat we ze op eigen kracht kunnen verslaan. Puur door hard te werken en vast te houden aan de taken die je zelf moet uitvoeren."

De dominante overwinning van Verstappen in Abu Dhabi heeft Mercedes volgens Horner wel wakker geschud. "Ik denk dat Toto dat gebruikt heeft om nog beter te worden. En het heeft James Allison ook uitgedaagd om een nog competitievere auto neer te zetten. We zullen Mercedes dan ook nooit onderschatten, maar we blijven ze uitdagen."Ben jij al gratis abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS