Formule 1

Heeft Red Bull eigen DAS-systeem klaar staan? "We willen eerst duidelijkheid van de FIA over de legaliteit"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2020 20:04 • Print artikel

Mercedes toonde vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen zijn spierballen. Het verschil met de concurrentie deed denken aan de dominante seizoenen die we achter ons hebben liggen. En dat terwijl Red Bull en Ferrari juist de strijd aan willen gaan. Of wordt het verschil gemaakt door het DAS-systeem dat Mercedes tijdens de wintertest introduceerde? Red Bull betwijfelt de legaliteit van het systeem dat de stand van de wielen tijdens het rijden kan aanpassen. Teambaas Christian Horner hintte tijdens een persconferentie dat Red Bull ook met een vergelijkbaar systeem bezig is, maar dat Max Verstappen reed daar nog niet mee gereden heeft. Horner wil eerst duidelijkheid van de FIA.

Max Verstappen


"Het is een gecompliceerd systeem", zei Horner tijdens de persconferentie tegen Sky Sports F1. "Het is een slim systeem en we willen graag wat duidelijkheid van de FIA. Dit roept wel wat vragen op."

Horner wil zelf het systeem ook gaan uitproberen, als het tenminste legaal is wat Mercedes doet. "Het hangt ervan af hoeveel winst je ermee behaalt. Alles moet zijn plekje op de auto verdienen. Het is een ingenieus systeem, maar de regels hieromtrent zijn zo complex. We willen de regels volledig begrijpen en willen duidelijkheid of dit wel binnen de richtlijnen past."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS