Formule 1

Heeft Nico Hulkenberg interesse in Alfa Romeo?: "Ik heb behoorlijk vaak gesproken met ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2020 14:11 • Print artikel

BARECLONA - Nico Hülkenberg mocht twee weekeindes weer ruiken aan de Formule 1 en wil nu graag terug voor een volledig seizoen in 2021. Eén van de teams die steeds genoemd worden, is Alfa Romeo Racing. Heeft de 32-jarige coureur interesse in een stoeltje bij het team uit Hinwill?

Nico Hülkenberg Racing Point F1


“Ja", is het korte antwoord van Hülkenberg tegen de officiële website van de Formule 1. "Er zijn diverse voorwaarden die meespelen. Het is het hele pakket, denk ik. Ik wil graag weer racen in de Formule 1. Ik hou er nog steeds van, het is mijn passie. Ik ben niet ten einde raad, maar ik zou het zeker leuk vinden om terug te komen en weer te gaan racen. Ik heb in de afgelopen maanden behoorlijk vaak gesproken met Fred (Vasseur, teambaas bij Alfa Romeo, red.).”

De Duitser reed afgelopen weekeinde op het circuit van Silverstone naar een mooie derde plek in de kwalificatie. De race viel wat tegen door een extra derde pitstop, waardoor hij terugviel.

“Mijn race was niet echt spectaculair, maar ik ben daar ook blij en dankbaar voor”, vertelt de Racing Point-coureur. “Er werd niet veel gevochten, er waren geen safety cars en dat soort dingen. Ik heb genoeg op mijn bordje gehad in de afgelopen tien dagen. Een vriend zei tegen mij: ‘Weet je Nico, je deed het honderd procent (in de kwalificatie, red.), vandaag is het helemaal: ga naar buiten, maak plezier en geniet er ook van. Maar het mag duidelijk zijn dat het wat beter had kunnen zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS