Formule 1

Hebbes! Een briljante kandidaat als volgende teamgenoot voor Max Verstappen...

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2020 19:10

Een voormalige F1-insider zegt dat Kevin Magnussen een 'briljante' kandidaat zou zijn om de volgende teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull te worden. Dr. Helmut Marko heeft Nico Hülkenberg en Sergio Perez genoemd als de enige echte kanshebbers als Alex Albon niet de prestaties kan waarmaken die nodig zijn om in 2021 te blijven. Maar Matt Bishop, de voormalige communicatiedirecteur van McLaren die nu werkt voor de ‘all-female’ W Series, vindt dat zijn voormalige collega uit Denemarken ook mee moet doen. Hij vertelde dat hoewel Magnussen een 'uitstekend rookieseizoen' had terwijl ze nauw samenwerkten bij McLaren in 2014, de Deen daarna 'betere kansen' verdiende. “Bij Renault en Haas, hoewel hij zijn teamgenoten te slim af was en is, heeft hij niet de auto's gehad om de sensationele winnende vorm te tonen waarvan iedereen die hem in 2013 de World Series by Renault bezig zag, wist dat hij veel potentieel in zich had. Dat is er nog steeds, klaar om benut te worden!”, aldus Bishop.

Kevin_Magnussen_portret_F1_Haas

Twee pittige jongens
Volgens onbevestigde berichten zou Magnussen al op de markt kunnen zijn na het rijden in wat Bishop beschrijft als de "off the pace" Haas-auto in 2020. "De line-up van Red Bull's 2021-coureurs is interessant", vertelde Bishop aan grandpx.news en vervolgde: "Ik heb absoluut geen voorkennis over het huidige denken van Helmut en Christian, maar er wordt gezegd dat ze misschien wel op zoek zijn naar verandering. Ik denk dat Max en Kev een briljante combinatie voor hen zouden zijn, twee zeer ervaren en toch jonge, wonderbaarlijk snelle maar enorm pittige, uiterst ambitieuze en enorm capabele jongens, die elkaar eerlijk zouden benaderen en races zouden winnen wanneer de ‘Merc-win-machine’ om welke reden dan ook zou haperen".

De sideshow van ‘coureursvaders’
Degenen die zich zorgen maken over een mogelijke Verstappen-Magnussen-rijderscombinatie, kunnen zich echter afvragen of het duo - en hun beroemde vaders - op en naast de baan zouden botsen. "Zouden ze het altijd goed met elkaar kunnen vinden?" Vroeg bisschop zich af. "Wie kan het schelen? U wilt dat uw coureurs van tijd tot tijd elkaar beconcurreren om ze scherp te houden. En oh, wat te denken van de sideshow van hun ex-F1-coureursvaders die het allemaal in de paddock gadeslaan, dat zou ook leuk zijn, toch?!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS