DTM

Haupt Racing Team gaat strategische samenwerking aan met PAUL GmbH

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2022 13:03 • Print artikel

Het Haupt Racing Team is een strategische samenwerking aangegaan met het in Mannheim gevestigde bedrijf PAUL. De specialist in digitale transformatie zal het team uit Meuspath toegang geven tot zijn expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie, data-analyse en procesmanagement. Naast diverse gezamenlijke autosportprojecten is het de bedoeling om samen te werken aan de planning en implementatie van de nieuwe HRT Race Base.

Haupt_Racing_Team_strategische_samenwerking_PAUL_GmbH

Corebusiness
De corebusiness van PAUL GmbH ligt in de vastgoedsector. Het in Mannheim gevestigde bedrijf heeft hier een veranderingsproces geïntroduceerd en het op zich genomen om gebouwen CO2-neutraal, en dus duurzaam en concurrerend te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. PAUL en HRT willen deze innovatieve aanpak nu overbrengen naar de autosportscene.

Kunstmatige intelligentie
Samen zullen Haupt Racing Team en PAUL gegevens verzamelen en analyseren, om vervolgens kunstmatige intelligentie te gebruiken om het potentieel voor optimalisatie te peilen. De op deze manier opgedane kennis zal als basis dienen voor technologische ontwikkelingen. Het doel is om HRT in de autosport klimaatneutraal te maken, net zoals PAUL dat al met succes doet in het vastgoed.

Expertise gebruiken
Het is ook de bedoeling om PAUL’s uitgebreide expertise in de digitale transformatie van de vastgoedsector, te gebruiken bij het plannen en implementeren van een van de meest opwindende projecten van het Haupt Racing Team: de bouw van de nieuwe HRT Race Base op het industrieterrein Meuspath, niet ver van de Nürburgring. De ambitie van HRT en teameigenaar Hubert Haupt is om een innovatief gebouwencomplex op te richten, dat zal dienen als een showcaseproject op het gebied van CO2-uitstoot en energieverbruik.

PAUL livery
Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal het Haupt Racing Team in het seizoen 2022 op alle acht evenementen in het DTM-seizoen 2022 (ITR GmbH) een Mercedes-AMG GT3 in een volledige PAUL-livery rijden. Ook in de GT World Challenge Europe en de Nürburgring Endurance Series (NLS) is een samenwerking gepland.

Ulrich Fritz, Managing Director van Haupt Racing Team:
"We zijn verheugd dat we met PAUL een innovatief digitaal bedrijf als partner hebben overgenomen. In de autosport, net als in de vastgoedsector, vindt een veranderingsproces plaats, wat alleen mogelijk is met behulp van state-of-the-art methoden zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie. Om succesvol te zijn, moet de prestatie altijd goed zijn. In deze context is de strategische samenwerking met PAUL ideaal. We kijken uit naar een inspirerende samenwerking!"

Maiko Dufner, directeur van PAUL GmbH:
"De samenwerking met HRT is voor ons heel bijzonder. Hoewel beide bedrijven actief zijn in verschillende industrieën, zijn er veel overeenkomsten die we gemeen hebben, zoals stimuleren van prestaties en het verlangen naar klimaatneutraliteit. We zijn er zeker van dat zowel HRT als ons bedrijf in dezelfde mate zullen profiteren van het nieuwe strategische partnerschap. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en vele spannende projecten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS