Formule 1

Hand in eigen boezem! "Formule 1 teams hebben te veel invloed op de regels"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2022 04:48 • Print artikel

Zak Brown van McLaren blikt terug op de afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. Het controversiële moment waardoor Max Verstappen de wereldtitel binnenhaalde. De Amerikaan is van mening dat de regels niet consistent worden toegepast, toch steekt de teambaas ook hand in eigen boezem. Brown is van oordeel dat de teams te veel invloed hebben op de regels.

McLaren Lando Norris

“Ik denk dat iedereen aardig in de war was”, zegt Brawn over de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi tegen Racer. “Het mag duidelijk zijn dat er winnaars en verliezers zijn. Het is lastig om in de sport een scheidsrechter te zijn, omdat de helft van de fans het met je call eens zijn en de andere helft daarvan niet. Het leek er op dat er afgeweken werd van wat er in het verleden gebeurde. Ik denk dat na het seizoen we veel opnieuw moeten beoordelen ten aanzien van onze regels.”

“Als ik terugkijk, denk ik dat er te veel inconsistenties in de regels zitten, hoe ze toepast worden en wanneer ze toegepast worden. Als je kijkt naar Lando die Perez tijdens de eerste ronde in Oostenrijk niet raakt. Lando probeert juist buitenom te gaan en hij krijgt vijf seconden straf en twee strafpunten. Dan heb je Max en Lewis die beiden van de baan gaan en het is ‘laat ze racen’.

“Ik denk dat wel allemaal van dit soort verhalen hebben en het is lastig wanneer het subjectief is, maar ik denk dat we een stap terug moeten doen. Er waren genoeg mensen ontevreden gedurende het jaar, die vonden dat we naar de regels moeten kijken. En houdt in het achterhoofd dat het de teams zijn die het merendeel van deze regels maken. Dus zoals je mij hebt horen zeuren, zou ik graag minder invloed van de teams zien. Wij zijn degenen die de helft van deze regels ontwikkeld hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS