Formule 1

'Hamilton was tweede keus voor Mercedes bij contractverlenging'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2021 15:02 • Print artikel

Oud F1-coureur Ralf Schumacher heeft een bizarre theorie over de reden waarom Mercedes eerder deze maand besloot de samenwerking met Lewis Hamilton te verlengen. De Duitse fabrikant en de zevenvoudig wereldkampioen verrasten de F1-gemeenschap toen ze voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk uit het niets aankondigden dat ze het eens waren geworden over een nieuw tweejarig contract dat zal lopen tot eind 2023.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hoewel er weinig twijfel over bestond dat Hamilton zijn verbintenis met het team uit Brackley zou verlengen, leidden de opmerkingen van teambaas Toto Wolff ertoe dat kenners geloofden dat beide partijen in de zomer de tijd zouden nemen om het eens te worden over een nieuwe deal.

Ralf Schumacher beweert nu dat Mercedes Hamilton heeft vastgelegd als laatste redmiddel. Dat klopt, want het had geen andere goede keuze. Omdat Mercedes heel graag Max Verstappen wilde binnenhalen!

"Voor mij betekent die verlenging vooral dat Max Mercedes heeft afgewezen", vertelde Schumacher aan Sport Bild. "Ik denk dat Mercedes al hun hoop had gevestigd op het vastleggen van Max voor die cockpit, om zo hun toekomst volledig veilig te stellen. Die hoop is nu verdwenen en in mijn ogen was Lewis het enige alternatief."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS