Formule 1

Hamilton vs Verstappen: "Ook Hamilton maakt fouten, maar de consequenties waren minder"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 mei 2021 07:09

De strijd om de wereldtitel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton wordt dit jaar op het scherpst van de snede uitgevochten. De Nederlander heeft nog nooit zo'n kans op de titel in de Formule 1 gehad. Ondanks één zege en twee tweede plaatsen maakte de Limburger al meerdere foutjes. Red Bull-topman Helmut Marko staat pal achter zijn coureur, maar ziet de foutjes ook. Al is ook Hamilton zeker niet foutloos geweest. Volgens de Oostenrijker werkt het temperament van Verstappen niet altijd in zijn voordeel.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Met Hamilton heeft Mercedes een coureur die zichzelf nooit overpowered, maar ongelofelijk sterk is en iemand die meer uit zichzelf kan halen", aldus Marko tegen F1 Insider. "Wanneer hij een kans ziet, pakt hij deze ook. We kunnen races winnen als alles perfect gaat en dat was in Portugal niet het geval."

"Ook Hamilton maakt zijn fouten, dat zag je bij de herstart in Portimão, maar de consequenties van zijn fouten zijn kleiner. Zoals in Imola, dat kan op zijn minst geluk genoemd worden. Eén ding is zeker, Hamilton is gehard door zijn ervaring en zal zijn kans rustig afwachten. Max, het moet gezegd worden, is meer een temperamentvol karakter. Of laten we het anders zeggen, hij is ongeduldiger. Op het moment werkt dat wat in Hamilton's voordeel."

Verstappen zag in Bahrein een overwinning in rook op gaan door het overschrijden van de track limits bij een inhaalpoging op Hamilton. In Portugal werd op dezelfde reden bij de Red Bull-coureur zijn snelste tijd afgenomen. Marko zegt dat er over die foutjes gesproken is met Verstappen. "Natuurlijk praten we over de races. Direct na een race zit Max nog vol adrenaline en staat hij nog niet open voor discussies. Maar het mag heel duidelijk zijn dat sommige dingen anders hadden gekund. Dat hebben we ook besproken, niet publiekelijk, maar op een geschikt moment."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS