Formule 1

Hamilton verbaasd over vooruitgang van McLaren, Ferrari en Alpine

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 12:03

MONTMELO - Lewis Hamilton eindigde de vrije training van vrijdag dan wel bovenaan de tijdlijsten, maar hij bleef zich er danig van bewust hoe dicht iedereen bij elkaar zat in de tijdlijsten. De beste 14 coureurs zaten binnen een seconde van Hamiltons benchmark rondetijd van 1:18.170s, met Ferrari's Charles Leclerc slechts 0.139s van het tempo van de wereldkampioen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Het Alpine-duo Esteban Ocon en Fernando Alonso had ook een sterke dag als vierde en vijfde voor AlphaTauri-teamgenoten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, terwijl Red Bull en McLaren in eerdere races al hun groeiende kracht hadden bewezen.

"Het is verbazingwekkend om de progressie te zien die McLaren, Ferrari en Alpine maken, niet alleen Red Bull", merkte Hamilton op. "Dat zet ons onder druk. "Maar ik denk dat we een goed tempo hebben", vervolgde hij. "We begrijpen de auto en weten welke kant we op moeten qua balans."

"Onze balans is vergelijkbaar met die van de vorige race. We hebben onderweg wat tweaks doorgevoerd, ik weet niet of de auto beter is geworden tijdens de sessie, maar we hebben zeker wat nieuwe bevindingen gedaan."

Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas was de snelste in FP1 en werd 's middags net voorbijgestoken door Hamilton. Hij was het ermee eens dat de rest van het veld dichter bij elkaar zat dan misschien werd verwacht.

"Ferrari zag er sterk uit vandaag, maar we moeten ons gewoon concentreren op onze prestaties en het maximale uit dit pakket halen", zei hij.

"We weten dat elke milliseconde cruciaal gaat zijn in de kwalificatie", erkende hij. "Het was een solide dag, het gevoel in de auto was niet al te slecht en geen enorme balansproblemen, dus ik ben redelijk tevreden."

Mercedes' technisch directeur Andrew Shovlin zei dat het team zich zorgen maakte over oververhitting van de achterkant, maar dat alles er tot nu toe goed uitzag.

"Alles lijkt onder controle, zelfs in de warmere omstandigheden van de middagsessie", meldde hij. "We hebben nog werk te doen om het beste uit de band te halen bij een laag brandstofverbruik, want we hebben niet zoveel tijd gevonden als sommigen."

"Maar we hebben een goede basis om van uit te gaan. Het verkeer was moeilijk vandaag, het is een korte ronde en het leek erop dat Red Bull daar meer last van had dan wij."

"We gaan ervan uit dat ze qua pace heel dicht bij elkaar zitten en dat we vannacht alles moeten vinden wat we kunnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS