Formule 1

Hamilton twijfelde even: "Natuurlijk denk je: gaat ons dit de zege opleveren, of juist kosten?"

Uitgegeven door Luke Merkx • 11 mei 2021 12:02 • Print artikel

Lewis Hamilton scoorde zijn achtennegentigste Grand Prix-overwinning in Barcelona. Anders dan voorgaande jaren op het Circuit de Barcelona-Catalunya, moest de Brit er flink voor knokken afgelopen zondag: het lukte Hamilton pas zes ronden voor het einde om Max Verstappen in te halen. De Mercedes-coureur onthulde na afloop van de race dat hij “enorm blij is met het resultaat en ontzettend veel heeft geleerd over Max tijdens de Grand Prix van Spanje.”“Het was een hele goede dag voor ons”, zei Hamilton tegenover F1.com. “Ik heb vandaag veel geleerd over Max [en zijn rijstijl]. Misschien wel meer dan in alle races hiervoor. Ik kon Max de hele race goed volgen en daardoor kwam ik veel te weten over hem en zijn auto. Het was een goede race voor ons, ook in dat perspectief.”

De zevenvoudig wereldkampioen legde uit dat de beslissing van Mercedes om hem een tweede pitstop te laten maken niet per definitie hogere wiskunde was: “We hadden heel het weekend al het idee om twee pitstops te maken. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om een éénstopper te doen. Zo gauw we ondervonden dat onze racesnelheid goed was op de mediums, hakten we de knoop door en maakten we een tweede stop.”

Team van Mercedes wederom oppermachtig
Hamilton gaf toe dat hij tóch even twijfelde over de beslissing om een derde stint te rijden. “Natuurlijk denk je: gaat ons dit de overwinning opleveren, of juist kosten? Ik dacht er kort over na om buiten te blijven, maar kwam uiteindelijk toch naar binnen.” Dat pakte goed uit, stelde de Brit. “We leverden wederom een geweldige teamprestatie. Wat een dag”, aldus Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS