Formule 1

Hamilton tot alles bereid, zelfs salarisverlaging, als hij maar kan winnen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2021 13:30 • Print artikel

Lewis Hamilton is naar verluidt bereid om zijn salaris van 34 miljoen pond te verlagen om opnieuw bij Mercedes te tekenen, maar wil wel dat zijn bonus wordt verdubbeld.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De contractbesprekingen van de Brit trokken vorig seizoen veel aandacht. De onderhandelingen liepen zelfs door tot in 2021, toen overeenstemming werd bereikt over een nieuw eenjarig contract.

Mercedes wil een herhaling van dergelijke slepende gesprekken voorkomen. Nu zijn er nieuwe details opgedoken over de voortgang tussen Hamilton en het Duitse team over de contractbesprekingen.

Hamiltons nieuwe contract voor 2021 geeft hem een basissalaris van £34 miljoen, een salaris dat hij volgens de internationale edities van Motorsport.com bereid is te verlagen.

Daar moet tegenover staan dat zijn bonus voor het winnen van het rijderskampioenschap verdubbeld wordt. Wolff wil naar verluidt dat de gesprekken voor 15 juni zijn afgerond. Hamilton jaagt momenteel op een achtste wereldkampioenschap.

Na zes ronden staat Verstappen vier punten voor op Hamilton, maar de Brit miste een gouden kans om de leiding te heroveren nadat hij bij de herstart van de Grand Prix van Azerbeidzjan van de baan ging.

Het nieuwe contract van Hamilton zou betrekking hebben op het seizoen 2022, maar naar verluidt zou er een optie zijn om het ook voor 2023 te verlengen.

De 36-jarige Hamilton heeft dit seizoen al aangegeven dat hij ook na 2021 in de Formule 1 wil blijven. Hij heeft onlangs een testsessie met Pirelli afgerond voor hun nieuwe 18-inch bandencompound voor 2022.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS