Formule 1

Hamilton tegen Verstappen: 'Herinner jij je Ferrari nog?'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2021 10:14

MONTMELO - Lewis Hamilton zegt dat het hem niet uitmaakt tegen wie hij het opneemt. Hij heeft immers al veel rivalen, waaronder Ferrari, van zich afgeschud. Hamilton heeft dit jaar te maken met hevige concurrentie in zijn streven het Formule 1-record voor de meeste wereldtitels ooit te pakken: acht.

Lewis Hamilton en Max Verstappen F1


In de eerste drie Grands Prix van dit seizoen moest de Brit het opnemen tegen Max Verstappen voor de racezeges, soms wiel aan wiel, waarbij de Mercedes-coureur twee races op één won tot de Grand Prix van Spanje.

Hij leidt het rijderskampioenschap met acht punten voorsprong op zijn Red Bull rivaal. Hamilton is echter onaangedaan over de uitdaging, na 2017 en 2018, seizoenen waarin van Sebastian Vettel werd gezegd dat de Duitser de beste auto had.

"We staan tegenover een winnend team, dat op de top van zijn kunnen zit en een auto heeft om het wereldkampioenschap te winnen, misschien nog wel sneller dan de onze", vertelde hij aan Marca over zijn strijd met Red Bull. "Max is ongelooflijk snel en hij is echt heel competitief. Hij is hongerig naar overwinningen en titels, en hij is meer ervaren dan ooit."

"Maar het maakt me niet uit tegen wie ik vecht, of het nu een teamgenoot of een andere coureur is. Ik race al heel lange en ik heb tegen veel rivalen gevochten: Herinner je je Ferrari?"

Hamilton juichte de vooruitgang van Mercedes in het kampioenschap van dit jaar toe, en erkende dat ze achter de feiten aanliepen na de tests van het voorseizoen. Maar hoewel de resultaten van zijn team ook zijn gestimuleerd door de fouten van Red Bull, zegt Hamilton dat het aan Mercedes is om te verbeteren, en niet te vertrouwen op Red Bull die het fout doet."

"Ik ken de mensen van mijn team en ik weet waartoe ze in staat zijn", zei hij. "Het testen ging niet goed, daar zagen we het gat met Red Bull, maar daarna hebben we het beter gedaan in het managen van de raceweekenden. Daarom is het belangrijk om zo door te gaan, heel gefocust op het werk, want we kunnen ons verbeteren."

"We moeten niet vertrouwen op de fouten van anderen: we hebben een goede auto, maar hij heeft zijn zwakke punten. We streven naar vooruitgang. We moeten de lat altijd hoger leggen."

Wat Verstappen betreft: hij geniet van de strijd tegen een coureur voor wie hij naar eigen zeggen 'veel respect' heeft. "Ik heb veel respect voor Hamilton", zei hij. "Ik heb er geen probleem mee om toe te geven wanneer mijn tegenstander zijn werk goed doet.

"Ik hou van dit zeer close duel tussen Mercedes en Red. Bull, ik denk dat het interessant is voor de fans en voor de F1. In feite is het spannend, des te meer omdat ik een auto heb die me helpt om op alle circuits snel te gaan. Tot nu toe hebben we goede resultaten behaald, we zijn tevreden. Hoewel het natuurlijk altijd beter kan en dan heb ik het zowel over mijn rijgedrag als over de auto zelf."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS