Formule 1

"Hamilton reed een lijn waardoor hij de apax niet kon halen, maar.."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 19 juli 2021 14:59 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft na de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ ook nog twee strafpunten ontvangen op zijn licentie. Zijn totaal staat nu op vier strafpunten. Bij twaalf strafpunten krijgt de betreffende rijder een schorsing van ťťn wedstrijd aan de broek.

Lewis Hamilton

Opvallend detail is wel dat de stewards maar twee strafpunten uitdeelden. Tijdens de race in Oostenrijk kreeg Lando Norris bijvoorbeeld ook twee strafpunten omdat hij Sergio Perez buiten de baan duwde, Perez kon door terwijl Verstappen zijn wagen compleet was afgeschreven door de actie van Hamilton.

De stewards hebben uitleg gegeven waarom ze de straffen hebben uitgedeeld. "Er is naar de telemetrie en het videobewijs gekeken. Verstappen en Hamilton gingen bocht negen in met Verstappen aan de leiding en Hamilton er net achter aan de binnenzijde. Hamilton reed een lijn waardoor hij de apax niet kon halen, maar liet aan de binnenzijde nog ruimte over die gebruikt had kunnen worden. Verstappen stuurde in en Hamilton voorkwam het contact niet, wat hij wel had kunnen doen. Daarom wordt Hamilton als schuldige aangewezen", aldus de stewards in een verklaring na de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS