Formule 1

Hamilton ontzenuwt 'DAS 2' samenzweringsclaims: "Stuurkolom beweegt gewoon naar links en naar rechts"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2021 07:03 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft categorisch een nieuwe samenzweringstheorie ontkend dat Mercedes hun baanbrekende DAS-systeem heimelijk opnieuw zou hebben geïntroduceerd.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


DAS (dual-axis systeem) werd gebruikt door beide Mercedes-coureurs tijdens het vorige seizoen, waarbij Hamilton en Bottas op het stuur duwden en trokken om de hoek van hun auto aan te passen. Dit hielp het venster van optimale bandenprestaties te verlengen en hielp de bandentemperaturen beter onder controle te houden.

In de aanloop naar het seizoen 2021 heeft de FIA het systeem verboden, maar dat heeft sommigen er niet van weerhouden om te denken dat Mercedes het systeem nog steeds in gebruik heeft. Beelden van de auto van Hamilton tijdens de Grand Prix van Sao Paulo hebben het vuurtje aangewakkerd, waarop te zien is hoe de zevenvoudig wereldkampioen zijn stuurwiel beweegt.

Hamilton werd op de mediadag in Qatar gevraagd naar de stuurwielbeweging, maar zei dat hij niet aan zijn stuur duwde en trok zoals we vorig seizoen zagen. "Mijn stuurkolom beweegt niet naar voren en naar achteren, hij beweegt gewoon naar links en naar rechts", zei hij. "Dat hadden we vorig jaar, dat hebben we nu niet meer. Op zaterdag in Sao Paulo zat er een beetje speling in, denk ik, maar het is minder dan een millimeter waarschijnlijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS