Formule 1

Hamilton moet overstap naar Red Bull naast Verstappen overwegen: "Het gaat een soort van legendarische bokswedstrijd worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 september 2020 05:18 • Print artikel

Lewis Hamilton moet een overstap naar Red Bull overwegen. Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan is het de enige manier waarop de Brit zichzelf in de toekomst gemotiveerd kan houden. “Lewis is ongelofelijk”, aldus de Ier tegen Sport1. “Hij gaat snel alle records van Michael Schumacher breken en gaat alles bereiken. Maar dan gaat hij de honger niet meer hebben die je nodig hebt om aan de top te staan. Kampioenen zijn als wilde dieren, die bijten en alles wat op hun pad komt eten ze op.” Een nieuwe motivatie voor de wereldkampioen kan zijn, dat hij teamgenoot van Max Verstappen wordt.

Lewis_Hamilton_en_Max_Verstappen_F1_champagne

“Max is verreweg de beste van de jongeren en de wilden, met een ongelofelijke wagenbeheersing en de noodzakelijke arrogantie om kampioen te worden”, vervolgt Jordan. “De arrogantie komt van een totaal en gerechtvaardigd geloof in jezelf. Op lange termijn gaat zelfs Hamilton hem niet stoppen. En een duel tussen Verstappen en Hamilton in hetzelfde team is wat alle fans willen zien.”

“Bottas, Albon of wie dan ook, hebben een kans tegen hen. Dus breng ze samen! Het gaat een soort van legendarische bokswedstrijd tussen Muhammad Ali en Joe Frazier worden, maar dan elke twee weken!” De voormalig F1-teambaas verwacht dat Hamilton zijn contract met Mercedes voor 2021 gaat verlengen. “Hamilton’s toekomst is nog onduidelijk”, vervolgt Jordan. “Misschien dat hij al weet dat zijn vertrouweling Toto Wolff gaat stoppen en dat het team op zijn laatst in 2021 van eigenaar gaat wisselen. Als ik Red Bull was, zou ik nu voordeel uit de situatie halen en Hamilton in het team brengen samen met Max Verstappen.”

“Opeens zouden zij de favorieten in het wereldkampioenschap zijn en niet alleen omdat ze de twee beste coureur in één team hebben, maar ook doordat Mercedes niet langer één van haar beste wapens kan gebruiken.” Toch denkt de Ier dat de twee coureurs in één team niet gaat gebeuren. Dr. Helmut Marko van Red Bull, noemde het in het verleden zoiets als zelfmoord.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS