Formule 1

"Hamilton heeft niet veel opties en hij realiseert zich dat hij Max kan provoceren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2021 18:02 • Print artikel

De rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtijd kende tijdens de Grand Prix van Monza haar tweede negatieve hoogtepunt van het seizoen. In Silverstone ging de Red Bull-coureur er alleen vanaf, in ItaliŽ stonden bij de kemphanen in de grindbak.

Verstappen Hamilton crash


"Senna kwam opzetten en verzette zich tegen Prost. Het is toen gebeurd, het gebeurt nu en het zal nog vaker gebeuren", schrijft Giorgio Terruzzi op de Italiaanse website van Red Bull. "Lewis is zich hiervan bewust en hanteert in feite een andere houding en probeert op alle mogelijke manieren zijn tegenstander te irriteren, van streek te maken en te provoceren. Op dit vlak heeft Max ongelijk, ongeacht de dynamiek van de incidenten. Hij zit in de positie waar hij beter de beslissende punten kan scoren, daar kan Verstappen het beter bij laten."

Volgens de Italiaan moet de Nederlander zich vooral niet laten provoceren door de wereldkampioen. "Hij hoeft zichzelf niet meer te bewijzen, omdat Verstappen sterker is dan in elk ander jaar. Hij zit nu op zijn top en heeft de kans daar te blijven. Hamilton heeft niet veel opties en hij realiseert zich dat hij Max kan provoceren. Het is aan Verstappen om de directe confrontatie te vermijden en punten te verzamelen in elke race."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS