Formule 1

Hamilton heeft geluk dat het contact met Max Verstappen 'wiel-aan-wiel' was

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2021 07:09 • Print artikel

De onvermijdelijke clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vond afgelopen weekend op Silverstone plaats. De twee titelrivalen raakten elkaar en spinden van de baan. Het betekende het einde van de race voor de Nederlander, terwijl Hamilton ondanks een 10-secondenstraf de race won en opschoof in het klassement.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Tijdens het F1 Café op ZiggoSport sprak onder anderen Giedo van der Garde over het incident, dit keer met de nieuwe beelden die eerder deze week werden onthuld. Van de Garde weet precies wat Verstappen als eerste deed toen zijn auto tot stilstand kwam: alle carrosseriedelen controleren. "Dat is het eerste wat je doet. Je crasht, dus je begint te voelen ben ik ok en zit alles nog in elkaar. Als je de nieuwe beelden ziet, is het eigenlijk vrij snel dat hij zijn hoofdsteun en zijn stuur eraf haalt. Je ziet dat hij daarna enorm aan het worstelen is om uit de auto te komen."

Dat Hamilton het achterwiel van Verstappen raakte, staat buiten kijf. Giedo van der Garde vindt het dan ook duidelijk wie hier de schuldige is en vond het geen goed moment om in te halen. "Het was een bizarre crash en mijn mening is nog steeds dat Lewis Hamilton hier de schuldige was. Lewis had veel geluk dat het wiel aan wiel was. Het is eigenlijk geen plek om in te halen. Als het een langzamere bocht is waar je iemand kan uitremmen, oké. Maar dit is in de race en dan is het even liften en in de kwalificatie vol gas."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS