Formule 1

Hamilton bijt van zich af: "Ook nu praten mensen over Max Verstappen en dat hij beter zou zijn, maar..."

Uitgegeven door Bart • 26 november 2020 15:08 • Print artikel

Lewis Hamilton kroonde zich in Turkije voor de zevende keer tot wereldkampioen in de Formule 1. Ondanks alle lof voor de 35-jarige Brit hoor je ook geluiden dat hij veel te danken heeft aan zijn dominante Mercedes. Insiders en F1-fans hopen een keer een strijd te zien tussen Hamilton en Max Verstappen in dezelfde auto. Hamilton zelf zou het wel zien zitten om iedereen in een gelijkwaardige auto te zetten.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Ik realiseer me dat ik steeds beter ben gaan rijden", aldus Hamilton in een interview met het Britse GQ Magazine. "Mijn vaardigheden worden beter, mijn intu´tie groeit, de strategie wordt beter en ik ga nog beter met mijn banden om. Ik word steeds sterker en dat had ik niet verwacht. Het geeft zeker een goed gevoel, maar dat is me niet aan komen waaien. Ik heb er hard voor moeten werken."

Toch ziet Hamilton ook mensen die aan hem twijfelen. "Het gat tussen de teams is zo groot en mensen proberen mijn prestaties omlaag te praten. Dat ik alle successen heb behaald vanwege mijn auto. Ik zou het graag zien gebeuren dat iedereen in dezelfde auto kan rijden. Als we op circuits rijden waar je echt kunt racen, kunnen we het onderling uitvechten. Neem Fernando Alonso, hem versloeg ik al in mijn rookiejaar toen ik 22 jaar was. Ook nu praten mensen over Max en dat hij beter zou zijn. Het gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar als Max Verstappen en ik in hetzelfde team gaan rijden, dan nog zouden mensen het niet geloven als ik van hem zou winnen. Dan zouden ze zeggen dat er gemanipuleerd is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS