Formule 1

Hamilton behoorlijk aangeslagen na positieve test: "Alsjeblieft, denk om elkaar, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2020 18:58 • Print artikel

Lewis Hamilton is behoorlijk aangeslagen nu blijkt dat hij positief is getest op het Coronavirus. De wereldkampioen Formule 1 had daags na de Grand Prix van Bahrein milde klachten, waarna een coronatest werd uitgevoerd. Daaruit kwam een positieve uitslag voort, welke later bevestigd werd door een tweede test. Het betekent volgens de richtlijnen van Bahrein dat je tien dagen in zelf-isolatie moet, waardoor hij de komende wedstrijd mist. Mogelijk dat Hamilton ook bij de seizoensafsluiter in Abu Dhabi gaat ontbreken. Nooit eerder mistte de Brit een wedstrijd in zijn F1-carrière.

Lewis_Hamilton_F1_knielen_Black_Lives_Matter

“Hey jongens, ik ben echt aangeslagen dat ik dit weekend niet ga racen”, reageerde de Mercedes-coureur op de social media. “Sinds we dit seizoen begonnen in juni, hebben mijn team en ik alle voorzorgmaatregelen die we mogelijk konden nemen en overal waar we zijn geweest hebben we de voorschriften nageleefd om veilig te blijven.”

“Helaas, ondanks dat ik in de afgelopen week drie negatieve testen heb afgeleverd, werd ik gisteren wakker met milde symptomen en vraag om nog een test die positief terugkwam. Ik ben direct voor tien dagen in zelf-isolatie gegaan.” Hamilton vraagt dan ook de mensen om de hygiëne richtlijnen te blijven volgen. “Ik vind het jammer dat ik dit weekend niet kan racen, maar mijn prioriteit is het volgen van de protocollen en het advies om anderen te beschermen”, schrijft de coureur. “Ik ben echt blij dat ik mij goed voel met slechts milde symptomen en ga mijn best doen om fit en gezond te blijven.”

“Alsjeblieft, denk om elkaar, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Dit zijn verontrustende tijden voor iedereen en we moeten ervoor zorgen dat we om onszelf en aan een ander denken.” Een vervanger heeft Mercedes nog niet genoemd voor de wereldkampioen.Youtube RaceXpress


Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS