Formule 1

Hamilton: 'Holy crap! Ik heb grijze haren aan het eind van dit seizoen!'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 06:13 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt dat als zijn allesbeslissende gevecht met Max Verstappen in Bahrein ook maar iets zegt over de krachtsverhoudingen in het veld, hij aan het eind van het seizoen grijze haren zal hebben.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Afgelopen weekeinde werden de F1-fans in Sakhir getrakteerd op een epische krachtmeting tussen Hamilton en Verstappen, waarbij de Mercedes-coureur op het nippertje nog het laatste woord had.

De razendsnelle Nederlander, die zich met een comfortabele marge op pole had gekwalificeerd, haalde alles uit de kast om de regerend wereldkampioen in te halen en zelfs even te overvleugelen, maar Hamilton gebruikte al zijn ervaring en vaardigheden om de Red Bull-coureur op afstand te houden en zijn 96e overwinning in de F1 veilig te stellen.

Het feit dat de RB16B van Red Bull duidelijk superieur is aan de W12 van Mercedes betekent echter dat Verstappen over twee weken in Imola weer furore zou moeten kunnen maken, een vooruitzicht waarop Hamilton zich verheugt. "Ik ben superenthousiast en superblij voor de fans", zei de Brit na zijn nipte overwinning. "Ik denk dat dit iets is wat alle fans al heel lang willen. Natuurlijk is dit maar één race; we weten niet wat de toekomst brengt."

"Met het tempo dat Red Bull heeft, zou het een veel grotere voorsprong kunnen hebben, maar we gaan zo hard werken als we kunnen om te proberen in de buurt te blijven in deze strijd en ik hoop op nog veel meer van dit soort races met Max en Valtteri. Er is nog een lange weg te gaan, 22 races. Holy crap! Ik heb grijze haren aan het eind van dit seizoen!"

Hoewel Mercedes in het hybride-tijdperk van de F1 een paar waardige uitdagingen heeft doorstaan, is het team uit Brackley altijd als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn gekomen. Sinds 2014 heeft het zeven opeenvolgende F1-constructeurstitels verzameld.

Maar Hamilton vreest dat zijn team en hijzelf dit seizoen dubbel zo hard zullen moeten werken om het vlekkeloze palmares van de constructeur hoog te houden. "Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren hoe close de andere seizoenen precies waren, maar dit moet wel begonnen zijn als één van de zwaarste, zo niet de zwaarste", zei de Brit. "Ik denk dat het tempo van Red Bull ongelooflijk sterk is, zoals je kon zien. We kunnen op dit moment niet aan ze tippen in de kwalificatie."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS