Formule 1

Hamilton: ‘Q3-fout niet wat je van een kampioen verwacht'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2021 09:48

SOTSJI - Lewis Hamilton betreurt een onhandig foutje in Q3, een kampioen onwaardig, maar Toto Wolff benadrukt dat het ongelukje geen invloed had op de mislukte pogingen van de Mercedes-coureur om zich op pole te kwalificeren in Sotsji.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Toen Hamilton in de slotminuten van het laatste kwalificatiesegment wilde overschakelen op slicks, gleed de Brit bij het ingaan van de pitlane lichtjes weg, botste tegen de muur en brak de voorvleugel van zijn wagen.

De blunder dwong Hamilton tot een lange stilstand, terwijl Valtteri Bottas ook tijd verloor toen hij achter zijn teamgenoot zat te wachten tot die terug de baan op kwam.

Nadat hij weer naar buiten was gezwaaid, was Hamiltons late run op de zachte band vruchteloos en eindigde met nog een spin en contact met de muur.

Door zijn rommelige einde van de kwalificatie eindigde Hamilton als vierde in de rangschikking achter een trio jonge talenten, bestaande uit Lando Norris, Carlos Sainz en George Russell, terwijl Bottas de sessie afsloot op P7.

Op de vraag of zijn blunder in de pitlane te wijten was aan koude banden, hield Hamilton zichzelf verantwoordelijk voor de fout. "Uiteindelijk ben ik ongelooflijk teleurgesteld in mezelf.”

"Tot dan toe zat ik in de groove, ik zat echt in de zone. Het spijt me echt voor het hele team, want dit is natuurlijk niet wat je verwacht van een kampioen. Het is wat het is en ik zal morgen mijn best doen om het recht te zetten."

Wolff bagatelliseerde de fout van zijn coureur door te zeggen dat zelfs zonder de blunder geen van beide Mercedes-coureurs aan het eind van Q3 de tijd zou hebben gehad om twee vliegende rondes op de zachte droge band neer te zetten.

"Er zijn van die situaties die echt ongelukkig zijn", legde Wolff uit. "Het is niet eens dat wij een fout hebben gemaakt, of dat de coureurs eraan hebben bijgedragen. We waren de eerste auto’s op de baan en daarom zaten we in een volgorde dat we of de twee runs op de intermediates zouden hebben afgebroken om twee runs op softs te kunnen doen, of we zouden het op safe hebben gespeelde en zouden de ronde hebben afgemaakt, wat we deden. Zelfs zonder Lewis' knal tegen de muur hadden we geen twee ronden op de softs kunnen doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS