Formule 1

Had Sergio Perez een punt of was het een loze kreet?: "Ik verloor wel wat seconden achter Max"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 11:46 • Print artikel

Red Bull probeerde zondag het successeizoen op te luisteren met de tweede plaats in de WK-stand voor Sergio Perez. Het zou de kers op de taart zijn na de wereldtitel voor Max Verstappen en het binnenhalen van het constructeurskampioenschap. De Mexicaan volgde een andere strategie dan Max Verstappen en concurrent Charles Leclerc, maar kwam uiteindelijk net te kort om een aanval op de Ferrari te kunnen wagen.

Sergio Perez


Halverwege de race meldde Perez over de boordradio dat hij werd opgehouden door Max Verstappen. De Nederlander was zijn banden aan het sparen, terwijl Perez juist wilde pushen. De teamorders kwamen er niet. "Max zat op een éénstopper en ik op twee pitstops. Mijn tweede stint was niet ideaal, want ik verloor wel wat seconden achter Max."

In de slotfase verloor Perez ook onnodig veel tijd bij het inhalen van Lewis Hamilton. Was die inhaalactie meteen geslaagd, had hij het waarschijnlijk wel gered. "Het was heel close. Ik heb alles gegeven en daarom ben ik tevreden met mijn race. We hadden dit jaar zeker dingen beter kunnen doen. Ik heb het hele jaar moeite met de banden gehad. Hopelijk kunnen we dat komend jaar verbeteren."

Dat Sergio Perez opgehouden werd door Verstappen was een loze kreet, want Perez had gewoon niet de racepace van Verstappen, ook nu niet en bijna het gehele seizoen niet. Bovendien maakte Perez zelf wat remfouten bij onder meer de inhaalacties op Hamilton en Vettel en verloor daarmee veel tijd omdat de Mexicaan bij het daarop volgende rechte stuk weer teruggepakt werd door zijn concurrenten met de DRS. Vijftien om twee GP-zeges in het voordeel van Max Verstappen zegt genoeg...


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS