Formule 1

Had Max stoeltje Mercedes afgewezen?: "Mercedes had al hun hoop gezet om Max in de cockpit te krijgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 10:29 • Print artikel

Recent tekende Lewis Hamilton voor twee jaar bij Mercedes. Ralf Schumacher denkt dat er maar een reden is dat het Duitse F1-team de zevenvoudig wereldkampioen heeft vastgelegd. Volgens de voormalig F1-coureur is dat, omdat ze Max Verstappen niet konden krijgen.

Max Verstappen Red Bull RB16B

“Persoonlijk, die verlenging betekent vooral dat Max Mercedes heeft afgewezen”, aldus Ralf Schumacher tegenover Sport Bild. “Ik denk dat Mercedes al hun hoop er op hadden gezet om Max in die cockpit te vangen, om zo de toekomst volledig veilig te stellen. Dat idee is nu weg en in mijn ogen was Lewis het enige alternatief.”

Met het gevecht tussen de twee coureurs ziet de Duitser de strijd opleven zoals deze ook vroeger leefde. “Ik ben nu nieuwsgierig hoe Mercedes het tij kan keren, omdat Red Bull nog steeds veel achter de hand heeft en zeker nog niet alles getoond heeft. Het gaat echt aankomen op het duel tussen Hamilton en Verstappen. Ik hoop dat er niemand gewond raakt. Hamilton en Verstappen doen mij meer en meer denken aan Senna en Prost, de manier waarop ze elkaar behandelen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS