Formule 1

Haas vervangt Mick Schumacher voor Nico Hulkenberg

Uitgegeven door Bart • 17 november 2022 07:34 • Print artikel

Haas F1 neemt na twee seizoenen afscheid van Mick Schumacher en gaat volgend jaar de strijd aan met de line-up Kevin Magnussen-Nico Hulkenberg. De geruchten over een terugkeer van de 35-jarige Hulkenberg speelden al langer rondom het Amerikaanse team. Haas is niet tevreden over de prestaties van de 23-jarige Schumacher en heeft nu ingegrepen.

Mick Schumacher


Door de beslissing is het voorlopig einde verhaal in de Formule 1 voor de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen. Alle andere stoeltjes zijn inmiddels bezet. Schumacher haalde dit jaar 12 WK-punten door een achtste plaats in Silverstone en zesde plaats in Oostenrijk.

Op de website van Haas spreekt teambaas Gunther Steiner zijn dank aan Schumacher uit. "Mick heeft zich bewezen in eerdere raceklassen en heeft zich bij Haas verder ontwikkeld. We hebben gekozen voor een andere weg en wensen Mick veel succes bij de volgende stap in zijn carriŤre."

"Het mag duidelijk zijn dat Nico veel ervaring en kennis met zich mee brengt", vervolgt Steiner. "Hij heeft bijna 200 starts in de Formule 1 achter zijn naam staan en staat bekend om zijn sterke kwalificatie en solide races. Samen met de ervaring van Kevin Magnussen hebben we zo een sterke line-up om verder naar voren te komen op de grid. Nico deelt onze visie en kan een sleutelrol spelen in de strijd om de punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS