Formule 1

Haas-teambaas Steiner tipt Kevin Magnussen: "Blijf bij de start uit de buurt van Lewis Hamilton"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2022 12:01 • Print artikel

Kevin Magnussen heeft van zijn teambaas Gunther Steiner de tip gekregen om Lewis Hamilton voorlopig te vermijden bij de start van een Grand Prix. In Spanje en Canada kwam de Deen in contact met de Mercedes-coureur, waardoor hij door het veld naar achteren zakte. In Silverstone zullen beide coureurs elkaar niet tegenkomen, want Hamilton start vanaf de vijfde plaats en Magnussen vanaf P17.

Kevin Magnussen


"Als ik de start voor de coureurs moet gaan managen, is het einde zoek", aldus Steiner in een reactie aan GP Fans. "De coureurs weten zelf wel wat ze moeten doen. Contact kan altijd gebeuren. Kevin weet nu ook dat hij bij de start niet naast Hamilton moet gaan rijden. Beide keren heeft hij de prijs betaald."

In motorsport geldt altijd dat je de race niet in de eerste bocht kunt winnen maar wel verliezen. "Je kunt ze wel vertellen dat ze rustig aan moeten doen, maar vertel een coureur maar eens dat hij langzamer moet rijden. Dan weet je ook waar het eindigt en kan er ook iemand tegen je aanrijden. Natuurlijk vertel je de coureurs om te proberen om uit de problemen te blijven, maar garanties heb je nooit. De andere 19 auto's heb je niet onder controleren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS