Formule 1

Haas-teambaas Steiner praat met Formule 1 over route voor Amerikaanse coureur

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2021 04:04 • Print artikel

De Formule 1 is nu een aantal jaar in handen van het Amerikaanse Liberty Media en met Haas is er een Amerikaans team in de F1 actief, maar een Amerikaanse coureur weet maar niet door te breken. Alexander Rossi was in 2015 de laatste, hij reed destijds vijf races voor het team van Marussia. In eigen land kwam hij beter uit de verf, want in zijn rookie seizoen wist Rossi de Indy500 te winnen.

Gunther Steiner


Haas-teambaas Gunther Steiner heeft nu onthuld dat hij met F1-directeur Stefano Domenicali in gesprek is over een plan voor een Amerikaanse coureur in de Formule 1. "De Formule 1 wil graag een Amerikaanse rijder en Haas wil dat ook", aldus Steiner in een interview met GP Fans. "We kijken er serieus naar, maar er is ook nog zoiets als de superlicentie. Er zijn niet veel coureurs die er eentje bezitten."

"Ik heb er met Stefano over gesproken. Wat kan er geregeld worden en wat niet? We proberen een route uit te stippelen om een Amerikaanse coureur in de Formule 1 te krijgen. Dat kan niet van de ene op de andere dag. De persoon in kwestie zal eerst zijn superlicentie moet behalen. We moeten geduld hebben. In de Formule 3 zitten een paar goede Amerikaanse talenten. Wie weet kunnen zij ooit doorstromen." Dan doelt Steiner met name op Logan Sargeant en Jak Crawford.

Steiner was tijdens de recente Indy500 onder de indruk van zijn reservecoureur Pietro Fittipaldi, die eind vorig jaar twee races inviel voor Romain Grosjean. "Pietro heeft het in de kwalificatie erg goed gedaan. Als 13e kwalificeren in je eerste poging is gewoon goed. De race ging niet zo goed, maar hij ook pech met de gele vlaggen en de strategie. Hij zal dit jaar nog een race in de IndyCar rijden en we houden hem goed in gaten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS