Formule 1

Haas-teambaas Steiner over 2021: "Ik wist niet dat het zo erg zou worden"

Uitgegeven door B Kaligis • 9 januari 2022 12:01 • Print artikel

Haas-teambaas van het eerste uur Günther Steiner had niet verwacht dat zijn team het afgelopen seizoen zo moeilijk zou hebben. De verwachtingen waren al wat getemperd, maar het team wist geen enkel punt te scoren en eindigde kleurloos achteraan.

null

Dat Haas een moeilijk seizoen stond te wachten, was voor niemand een geheim. Het team verving twee ervaren coureurs, Romain Grosjean en Kevin Magnussen, voor twee nieuwelingen Nikita Mazepin en Mick Schumacher.

De VF-21 was al de langzaamste auto om mee te beginnen en toen het team bekend maakte geen ontwikkelingen meer te gaan doen aan de auto was al helemaal duidelijk dat het team een heel zwaar jaar tegemoet zou gaan.

In een gesprek met GPFans blikt Steiner terug op het moeizame seizoen: “We wisten dat we achter zouden gaan lopen. Maar ik had niet verwacht dat het zo erg zou gaan worden, we hadden er in ieder geval geen rekening mee gehouden.”

Toch is het volgens Steiner een bewuste keuze geweest om zich te focussen op de auto voor 2022. De hoop voor de VF-21 werd opgegeven, maar toch ging het team met opgeheven hoofd door. “Als je dan vervolgens zondag aan de start staat, dan weet je dat het niet best is, we waren totaal niet competitief. Toch moet je er het beste van proberen te maken, je moet nooit opgeven. Maar eerlijk is eerlijk, zondagavond is het zwaar”, aldus Steiner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS