Formule 1

Haas lijkt line-up rond te hebben met Mick Schumacher en Nikita Mazepin: "Het is wachten op de superlicentie punten"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2020 12:14 • Print artikel

Het team van Haas gaat komend jaar de strijd in de Formule 1 aan met de rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Volgens het Spaanse Soymotor kunnen de coureurs bevestigd worden als ze voldoende punten voor een superlicentie hebben binnengehaald. Er zijn in de Formule 2 nog twee races te gaan en Schumacher lijkt zeker. Hij moet in de top 6 finishen, terwijl hij momenteel aan de leiding gaat. De Rus staat momenteel zesde en zou met een plaats in de top 7 aan de benodigde 40 punten komen.

Mick Schumacher


Daarnaast is er nog een optie dat de FIA een kandidaat kan goedkeuren, mocht hij of zij niet aan de eis van 40 punten voldaan hebben. Dit zou het geval kunnen zijn als een coureur geen volledig seizoen heeft kunnen rijden vanwege de gevolgen van de coronacrisis.

Haas-teambaas Gunther Steiner durft het risico van twee rookies wel aan. "Natuurlijk is er een risico. Er is geen ervaren coureur die voor data kan zorgen. Die twee jonkies moeten het zelf uitvogelen en dan loop je het risico dat er iets fout gaat. Maar het voordeel is wel dat je ze helemaal zelf kunt kneden in de richting die jij wilt. Ze kunnen meegroeien met het team. Geen enkel team heeft ooit met twee rookies gereden, maar dat betekent niet dat het niet kan werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS