Formule 1

Haas F1 team blijft achter Nikita Mazepin staan en neemt negatieve reacties op de koop toe

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 februari 2021 16:32

Het team van Haas heeft nog altijd last van boze fans wanneer er berichten op hun social media worden geplaatst over Nikita Mazepin. Eind vorig jaar kwam de Russische coureur in opspraak toen hij op zijn eigen pagina een video plaatste waarin hij achter in een auto een vrouw betastte. De toen nog Formule 2-coureur leek schuldbewust en bood meteen zijn excuses aan, om niet veel later deze weer te verwijderen. Op tweets van het Haas team kwam steevast de hashtag #SayNoToMazepin voorbij maar het team besloot achter de coureur te blijven staan.

Nikita_Mazepin_Haas_F1

Donderdag was Mazepin bij de fabriek van Haas en dit werd gedeeld op social media. Uit de reacties was op te merken dat de fans nogal verdeeld waren. "Wat doet hij hier? Waarom is hij nog niet uit het team?" Teambaas Gunther Steiner bleef achter zijn pupil staan. "We blijven over veel dingen in gesprek met Nikita, dus ook over wat er eind vorig seizoen is gebeurd", vertelde hij aan Racer. “Hij nam onmiddellijk de verantwoordelijkheid voor zijn daden - hij bood zijn excuses aan. Hij heeft van deze ervaring geleerd, hij is er ongetwijfeld door gestraft, en hij zal dat in zijn Formule 1-carrière verder toepassen".

“Hoewel we respecteren dat mensen het recht hebben hun mening te geven, hoe krachtig ook, hebben we als team het gevoel dat we Nikita de beste omgeving hebben geboden om hiervan te leren. Nu Bahrein in aantocht is, moeten we voor onszelf de gelegenheid creëren om ons te concentreren op het komende seizoen. "

Ook Teameigenaar Gene Haas hoopt ook dat Mazepin zijn lesje geleerd heeft. “Gunther heeft hem verteld dat hij een idioot was en dat deze dingen compleet onaanvaardbaar zijn" zei de Amerikaan. "We zullen gewoon moeten zien hoe dat gaat. De reacties op sociale media van allerlei groepen waren buitengewoon sterk en ze wilden dat we hem executeerden voor wat hij deed. Maar dat voelde ook niet als de juiste koers", besloot de teameigenaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS